The Band

Mark Meulenberg

De eerste kennismaking met het repertoire van CCR was in de platenkast van mijn ouders. Werd al snel bevangen door de swamp rock waar gitaar en versterker de sound bepalen en natuurlijk de fantastische stem van John Fogerty. 

Na jarenlange omzwervingen in diverse bands waaronder The Legendary Mighty Mark & The Marvellous Marshmellows, uiteindelijk weer uitgekomen bij de pure roots rock van creedence. De ruimte voor het pure gitaargeluid met een vleugje country gaat nooit vervelen en ieder optreden is weer een feest van herkenning met een hoop speel plezier.   Ik kijk uit om je te ontmoeten bij ons volgende optreden.

Gerard van den Bosch.

Als pakweg 12-13 jarige jongen speelde ik bij een drumband. Ik kocht op mijn zestiende mijn eerste single van CCR. Twee hits voor de prijs van één: Who’ll stop the rain /Travelin’ band. Een paar keer geprobeerd een bandje op te richten. Door andere hobbies, waaronder het maken van een speelfilm, kwam er van muziek maken weinig meer terecht. Nadat ik het ouderlijk huis verlaten had, mijn drumstel weg gedaan en een hele tijd niet meer gedrumd. Ik had de wens
uitgesproken toch altijd nog eens in een band te willen spelen en kreeg voor mijn veertigste verjaardag een drumstel van mijn vrouw. Daarna tot in Hoorn en Enkhuizen met een paar bandjes gespeeld, voordat ik in mijn laatste band, Down on the Corner kwam te spelen. Na 18 jaar is daar een einde aan gekomen en ben ik samen met Mark deze nieuwe band gestart. Ik zie weer uit naar de optredens bij feesten en in de diverse gelegenheden
Edwin Beukers

Edwin Beukers is een muzikant in hart en nieren. Opgegroeid in een muzikaal gezin. Er stonden standaard piano en gitaar in de huiskamer, dus Edwin leerde dit hemzelf aan. Op zijn 10e jaar al zijn eerste optreden gehad. Bij de start van de band Razor-Blade eind 70-er jaren, waar zijn broer Remi in speelde, was Edwin de geluidsman. Na 2 jaar mixen kwam de band “Madness” met de single “One step beyond” uit. Edwin kocht een tenorsax, en 2 weken later speelde hij sax mee met de band. Tevens vulde Edwin toen een extra handje bij op keyboard en gitaar. De passie van Edwin was meer naar de basgitaar. Dit heeft hij toen aangeschaft, en heeft na zijn tijd in Razor-Blade diverse bandjes gehad waar hij baste en keyboard speelde. Ook heeft hij tussendoor nog een dwarsfluit, accordeon, Chapman-stick, altsax, mondharmonica en een contra-bas gekocht en aangeleerd. Half jaren 80 zocht Razor-Blade een bassist, wat Edwin toen in de laatste 5 jaren van deze band heeft gespeeld. Hierna werd er een doorstart gemaakt in de naam van “New Sensation”, waar Edwin keyboard speelde. Na 5 jaar werd hij gevraagd om bij de band “Memphis” te komen (waar Remi ook al bij zat) als bassist en keyboard-man. Dit heeft Edwin toen gedaan, en tot op heden (sinds 1996) nog steeds doet. Naast “Memphis” speelt hij ook samen met Remi in een 2-mans formatie “REcoverED” , heeft een “one mans act” op gitaar met begeleiding, componeerd eigen muziek en maakt opname’s en arrangementen in zijn eigen studio. Nu is Edwin ook bij “The Creedence Band” te zien en te horen op keyboards, zang en gitaar.


Marchel Hofland

Hoi, mijn naam is Marchel Hofland en bassist bij The Creedence Band. In 2013, na een half leven onderweg te zijn geweest voor werk, besloten wat vaker thuis te willen zijn. Hiermee kwam er ruimte voor mijn passie, muziek. Een vriend nodigde mij uit te komen luisteren / zingen bij zijn popkoor. Mijn eerste gedachte was, Joh! Hou op! Wat moet ik tussen die oubollige gasten. Het tegendeel was waar. Wat was dit gaaf! Ik onderging een geweldige leercurve en leerde zomaar zingen. Binnen dit popkoor waren een aantal mannen die een instrument speelde en al snel werd er een gelegenheidsbandje gevormd waarin ik werd gevraagd mee te doen. Maar ik speelde helemaal geen instrument?! Dat was geen probleem. “Ik heb nog wel een bas liggen” zei 1 van de mannen en een paar dagen later stond ik voor het eerst van mijn leven met een bas in mijn handen. Na korte tijd begon ik het idee achter het bassen te snappen en begon het zowaar leuk te vinden en besloot les te nemen. Dit was in 2014. Vond (en vind) het bassen zo leuk dat het zingen op de achtergrond raakte. Nu, enkele jaren later speel / zing ik nog steeds in diverse gelegenheidsbandjes en vanaf 2020 als bassist in The Creedence Band. Wat heb ik toch een geweldige hobby!


Remi Beukers:

Remi Beukers is de “John Fogerty” van deze band, wiens stem het meest herkenbare geluid is van CCR, en dit vult hij in met veel passie en vakmanschap. Dit is ook wel te verwachten na zo’n lange staat van dienst. Actief in de muziek sinds 1970 met Howling Hurricanes, Razor Blade, Strawberry Lane en nog steeds bij Recovered en Memphis. Hiermee is hij tevens het oudste bandlid, maar weet ondanks de leeftijd alle hoge noten en harmonieën te raken. Wie deze band “live” meemaakt zal dit zeker bevestigen…dit IS Creedence ten  top!!!