The History

De coming -out van een verslaving heeft soms [veel] tijd nodig. Als je vanaf je 12de jaar JOHN FOGERTY-songs zingt en speelt, wil je die passie op een bepaald moment delen met anderen. Na bijna 35 jaar was voor PAUL VAN DER VEER het moment daar. Een advertentie in een regionaal dagblad was het begin:” Gitarist/zanger zoekt muzikanten om samen een CREEDENCE/JOHN FOGERTY -band te starten”.

Vanuit Bergen meldde zich  GERARD VAN DEN BOSCH. Gerard had een nieuw drumstel in huis en wilde zijn oude hobby als drummer weer oppakken . Gerard “Cosmo” van den Bosch was in het bezit van een bedrijfsruimte . Zo kreeg de band een bevlogen drummer en een eigen oefenruimte, “Cosmo’s Factory”.

Na wat wisselingen van de bassist, hebben we nu de juiste man op de juiste plek ARD DIJKMAN.  Iemand die zijn sporen in de muziekwereld al ruimschoots heeft verdiend. Ard verzorgt ook de backing vocals.

In de persoon van MARK MEULENBERG vonden we een gedreven en enthousiaste solo/slag-gitarist.  Mark is tevens het geluidstechnisch brein van de band.

Met PAUL VAN DER VEER (zang/gitaar/mondharmonica) was de band compleet.

De naam van de band werd gevonden in de titel van een Creedence-song : DOWN ON THE CORNER . Jongens van om de hoek, die de muziek van John Fogerty wel heel erg dichtbij brengen. Tekst en inhoud: Silla en Paul van der Veer.